ua en ru

"Зеонбуд" "розкрив" схему своїх власників (документ)

"Зеонбуд" "розкрив" схему своїх власників (документ) Фото: цифрове телебачення в Україні

Згідно з оприлюдненими даними, 100% акцій ТОВ "Зеонбуд" контролює кіпрська компанія Planbridge Limited

Провайдер цифрового телебачення в Україні "Зеонбуд" розкрив власну структуру власності. Про це в порядку виконання вимог законодавства щодо забезпечення прозорості власності ЗМІ і реалізації принципів державної політики у сфері телерадіомовлення повідомляється на офіційному сайті компанії.

Як зазначається, відомості про пов'язаних з ТОВ "Зеонбуд" осіб надано суб'єктом інформаційної діяльності за станом на 31 грудня 2015.


Так, 100% акцій ТОВ "Зеонбуд" перебувають під контролем кіпрської компанії Planbridge Limited, яка, своєю чергою, належить трьом іншим офшорам, зареєстрованим у Белізі (Burgerville Holdings Limited і Adisson Trading Limited) і на Британських Віргинських островах (Follberg Investments Limited).

"Зеонбуд" "розкрив" схему своїх власників (документ)Зокрема, згідно з оприлюдненою інформацією, кінцевими бенефіціарами українського монополіста є троє громадян Кіпру Деметріс Феллас, Ренас Мічалакі Янгоу і Дякоу Грегоріс, а також британець Томас Адріан Девід Майлс.

Як зазначив раніше член Нацради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський, одним з основних недоліків у процесі модернізації національної телекомунікаційної інфраструктури є монополізованість ринку, адже "незрозумілою є ситуація з кінцевим бенефіціаром (ТОВ "Зеонбуд", - ред.)".

"Зеонбуд" "розкрив" схему своїх власників (документ)Нагадаємо, у грудні Антимонопольний комітет України оштрафував "Зеонбуд" на 44 мільйони гривень за зловживання монопольним (домінуючим) становищем. Назвавши рішення АМКУ формальним, провайдер цифрового ТБ заявив про намір його оскаржити.

ТОВ "Зеонбуд" є оператором цифрової багатоканальної телемережі у складі чотирьох мультиплексів у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Ліцензію Нацтелерадіо компанія отримала у грудні 2010, через два роки після свого заснування.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Генеральна прокуратура України розпочала розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Нацтелерадіо. Зокрема, йшлося про незаконні дії, які призвели до монополізації ТОВ "Зеонбуд" ринку цифрового телебачення.

Як повідомлялося, в березні "Зеонбуд" заявляв про те, що регулятор блокує перехід України на цифрове телебачення.

Згідно із законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики у сфері телебачення і радіомовлення", до 31 березня всі телерадіокомпанії в Україні зобов'язані публікувати на своїх сайтах відомості про структуру власності за станом на 31 грудня звітного року, відомості про зміни у структурі власності, які відбувалися протягом звітного року та відомості щодо всіх осіб, котрі володіють або володіли протягом звітного року прямою або опосередкованою істотною участю.