ua en ru

Затягування рішення щодо роботи ДФС може вплинути на кредитування України, - політолог

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повинен чітко викласти суть претензій тимчасово усуненому голові Державної фіскальної служби України (ДФСУ) Ігорю Білоусу, поставити конкретні завдання і через означений термін провести аудит їх виконання. Про це заявив політолог Вадим Карасьов.

"Яценюку зараз не варто зволікати з вирішенням цього питання", - підкреслив він.

З іншого боку, на думку політолога, "фахівцем, якому вдалося в умовах різкого падіння економіки та скорочення податкової бази наповнити дохідну частину державного бюджету понад план, не можна нехтувати".

Карасьов також упевнений, що затягування рішення щодо подальшої роботи податкового органу може завдати непоправної шкоди державі в справі отримання міжнародних фінансових кредитів.

"МВФ уважно стежить за всіма процесами, здатними вплинути на платоспроможність кредитованої держави, - підкреслює Карасьов. - Тому навіть незначна нестабільність в роботі будь-якої фінансової установи - це ризик для кредитора".

Нагадаємо, робота слідчої комісії, призначеної прем'єр-міністром два тижні тому, 24 лютого, з метою розслідування діяльності ДФСУ, продовжено ще на кілька днів. Таким чином, питання про відновлення повноцінного функціонування головного фіскального органу України і його тимчасово відстороненого від роботи керівника Ігоря Білоуса, залишається відкритим.