ua en ru

Затишшя під Маріуполем завершилося, - АПУ

Затишшя під Маріуполем завершилося, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Однак гаряче ситуація на донецькому напрямку

Відносне затишшя, яке спостерігалося під Маріуполем Донецькій області за останні 2 дні, завершилося. Про це повідомив на брифінгу представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) Олександр Мотузяник.

"На маріупольському напрямку закінчується відносне затишшя, яке тривало 2 дні. За минулу добу 9 разів російсько-терористичні війська обстрілювали позиції сил АТО в Широкіно, по одному разу - у селах Чермалик та Новоселівка", - повідомив Мотузяник.

Як зазначається, ситуація в зоні проведення АТО залишається важкою, за минулу добу кількість випадків порушення перемир'я з боку бойовиків зросла.

"На донецькому напрямку спостерігається найвищий рівень інтенсивності ведення вогню з боку бойовиків. Найбільше обстрілу зафіксовано в районі Донецького аеропорту, на західних окраїнах Горлівки, поблизу Мар'їнки і Гранітного. Бойовики застосовують артилерію, міномети, гранатомети, танки і стрілецьку зброю", - сказав представник АПУ.

Також він повідомив, що бойовики знов зробила спробу наступу на Мар'їнку, але отримали відсіч від українських військових.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування обстрілювали населені пункти Новотошковское, Золоте, Болотене, Кримське і Щастя.

Нагадаємо, протягом 13 червня бойовики 109 раз обстріляли позиції українських військ в зоні АТО, що є рекордом за останні кілька місяців.