ua en ru

У Запоріжжі СБУ затримала податківця на хабарі у 10 тис. доларів

Спецпідрозділ УСБУ 16 березня затримала старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах оперативного управління ГУ ГФСУ в Запорізькій області на отриманні хабара в розмірі 10 тисяч доларів. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомили в прес-центрі УСБУ в Запорізькій області.

"Старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах оперативного управління ГУ ГФСУ в Запорізькій області, який використовуючи своє службове становище, вимагав з директора одного з приватних підприємств області грошові кошти в розмірі 10 тис. дол. США за невжиття передбачених чинним законодавством заходів за матеріалами, отриманими в результаті оперативно-розшукової діяльності", - повідомили в СБУ.

При цьому податківець, з метою тиску, через свого товариша знайомив підприємця з матеріалами оперативно-розшукової справи, які вказують на наявність окремих ознак порушень податкового законодавства.
Підозрюваний був затриманий у момент отримання хабара в розмірі 220 тис. гривень.

За матеріалами СБУ прокуратурою Запорізької області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Правопорушникам оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, Головне слідче управління МВС спільно з працівниками СБУ затримало працівника центрального апарату Державної виконавчої служби Мін'юсту України за вимагання неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. грн.