ua en ru

Законопроекти про реформу охорони здоров'я будуть зареєстровані в Раді у вівторок, - Квіташвілі

Законопроекти про реформу охорони здоров'я будуть зареєстровані в Раді у вівторок, - Квіташвілі Фото: Олександр Квіташвілі

Дані законопроекти передбачають внесення змін у шість законів

Законопроекти про реформу системи охорони здоров'я, розроблені нашою командою, були готові ще 30 березня. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

Як зазначив міністр, ще в лютому 2015 р. юристи Ernst&Young його попередили, що законопроекти будуть прийняті не раніше червня, проте він сподівався прийняти їх за місяць.

"Мені юристи говорили, що у мене нульовий шанс це зробити до червня. А де тепер червень? Вже липень... Потрапили в точку", - додав він.

Квіташвілі повідомив, що, за його даними, вже у вівторок, 7 липня ці законопроекти повинні бути зареєстровані у Верховній Раді.

За словами міністра, законопроекти отримали підтримку Кабміну ще місяць тому, але весь цей час вони перебували на доопрацюванні.

"Їх допрацьовували. Весь пакет - це 130 сторінок. Це зміни до шести законів.
Правки можуть пропонувати Мінекономрозвитку, Мінфін, Мін'юст. Якщо ми вносимо їх правки, то нормально. Якщо ні, то ми знову змушені йти по новому колу. Ось чому не вносили законопроекти", - повідомив він.

Нагадаємо, минулого тижня Квіташвілі повідомив, що прийняв рішення піти у відставку.