ua en ru

Підірвав гранату під Радою повинен отримати довічний термін, - Яценюк

Підірвав гранату під Радою повинен отримати довічний термін, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр закликав політичні сили засудити заворушення під парламентом

Чоловік, який підірвав гранату під Верховною Радою України, повинен отримати довічний термін. Про це журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішнє злочин, вчинений під прапорами різних політичних сил, в тому числі під прапорами політичної сили "Свобода", має бути не просто розслідувано, а покарано. Як громадянин країни, я вимагаю у відповідності зі ст. 348 Кримінального кодексу України довічного ув'язнення для особи, яка кинула гранату, в результаті чого загинув строковик Національної гвардії України", - повідомив він.

Яценюк закликав політичні сили засудити дії мітингувальників під Верховною Радою.

"Я звертаюся до всіх політичних сил, наголошую всім, і в першу чергу політичним силам коаліції, з вимогою публічно засудити це злочин, і тих політиків і ті політичні сили, які стояли за дестабілізацією України, і за наругу над українською Конституцією, і за вбивство молодого хлопця, і за десятки поранених українських вояків", - підкреслив прем'єр.

Яценюк заявив, що певні політичні сили намагаються "відкрити другий фронт" в Україні, крім фронту на Донбасі.

"Цинічність цього злочину полягає ще і в тому, що в той час, коли Російська Федерація і її бандити намагаються знищити українську державу, і їм це не вдається на фронті на сході, так звані проукраїнські політичні сили намагаються відкрити другий фронт всередині країни. Ми єдині в рамках нашої демократичної коаліції, ми єдині з президентом, урядом і всіма відповідальними громадянами країни в тому, щоб не допустити перемоги на жодному, ні на іншому фронті. Перемога буде тільки на нашому фронті, на фронті збереження української державності, на фронті боротьби проти російського тероризму і на фронті змін у країні", - повідомив він.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. У результаті протистоянь постраждали понад 100 людей, один боєць Нацгвардії загинув.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий.

"Затриманий кидав гранату - Гуменюк Ігор Володимирович, використовував гранату типу РГТ... Одна граната була при ньому при затриманні, іншу він кинув і зізнався в цьому, чека була у нього. Назвався "свободівцем", бійцем батальйону "Січ", - повідомив Аваков.