ua en ru

Під час обстрілів Троїцького загинув військовий, - Москаль

Під час обстрілів Троїцького загинув військовий, - Москаль Фото: Геннадый Москаль

Ніхто з мирних мешканців не поранений і не загинув

У суботу, 13 червня, в другій половині дня та увечері Троїцьке обстріляли із систем залпового вогню "Град" та самохідних артилерійських установок, унаслідок загинув український військовий. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"В суботу (13.06) в другій половині дня та увечері Троїцьке (село в Попаснянському районі на адміністративній межі Луганської та Донецької областей) обстріляли із систем залпового вогню "Град" та самохідних артилерійських установок. Спочатку над селом пролетів ворожий безпілотник, після чого з боку окупованого Первомайська було відкрито вогонь. Обстріли Троїцького повторювалися й серед ночі (востаннє - після 3-ї години), місцеві селяни змушені були ховатися в підвалах та погребах. За попередніми даними, ніхто з мирних мешканців не поранений і не загинув, однак є втрати серед військових. У лісосмузі біля села виявили тіло бійця, котрий підірвався на розтяжці. Загиблому було 37 років...", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що бойові дії у Луганській області велися в Кримському (перестрілки в районі протитуберкульозного диспансеру), Щасті (обстріли позицій наших військових біля мосту через Сіверський Донець), а також Катеринівці та Родині. Останні два села обстрілювали цілу ніч аж до 5-ї ранку. В Родині від вибухів артилерійських снарядів пошкоджені кілька житлових будинків (за попередніми даними, поранених і загиблих немає), а в Катеринівці перебита лінія електропередач. Село поки що без світла.

Нагадаємо, бойовики за добу 109 раз обстріляли сили АТО.