ua en ru

Відновлення інфраструктури Донецької обл. має розпочатися з мостів і доріг, - Жебрівський

Відновлення інфраструктури Донецької обл. має розпочатися з мостів і доріг, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський

Підготовлений проект закону, який передбачатиме отримання Донецькою областю 1 млрд 700 млн грн

Відновлення зруйнованої інфраструктури Донецької області має розпочатися з мостів і доріг. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми почали реєстр необхідних заходів щодо відбудови мостів, доріг і всього іншого, зруйнованого війною. Власне, з цього приводу ми не дуже чекаємо, що нам хтось допоможе, дасть гроші, але за цей час ми підготували проект закону, який передбачатиме отримання Донецькою областю 1 мільярд 700 мільйонів гривень тих коштів, які сьогодні знаходяться на казначейських рахунках Донецька, Макіївки, Єнакієвого", - повідомив Жебрівський.

"Ми почнемо з мостів, почнемо з доріг і почнемо з того, що люди побачать, що Україна насправді починає відбудовуватися і Україна насправді бачить Донецьку область у складі своєму і не збирається торгувати, як деякі кажуть їм, територією і населенням", - підкреслив Жебрівський.

При цьому він також зазначив, що сподівається, що відповідний законопроект буде підтриманий Верховною Радою ж найближчим часом.

Нагадаємо, за словами Жебрівського, у Донецькій області почалася поступова українізація місцевих шкіл і дитячих садків.