ua en ru

Військові РФ втратили четвертий за місяць бойовий літак

Військові РФ втратили четвертий за місяць бойовий літак Фото: військовий літак РФ

Літак Міг-29 виконував навчальний політ

В районі станиці Кущевська в Краснодарському краї у п'ятницю, 3 липня розбився літак військово-повітряних сил (ВПС) Росії Міг-29.Про це розповіло джерело в екстрених службах регіону, передають російські ЗМІ.

"В 15:00 мск літак Міг-29, виконував навчальний політ, впав в околицях населеного пункту Кущевська, за попередніми даними, пілот катапультувався", - сказав джерело.

За його словами, обставини НП з'ясовуються. Як повідомляється, пілот літака вижив, пошукова група знайшла його. За попередніми даними, в результаті аварії жертв і руйнувань немає, при падінні Міг-29 вибухнув і повністю зруйнований.

Пізніше Міністерство оборони підтвердило факт втрати літака, при цьому у відомстві уточнили, що навчальний політ Міг-29 виконував без боєкомплекту.

"Пілот літака катапультувався і евакуйований командою наземних пошукових служб. Його життю загрози немає. Літак впав в безлюдному районі. На землі руйнувань немає", - повідомило відомство.

Попередня аварія літака сталася майже місяць тому, 4 червня. Тоді винищувач Міг-29 розбився під Астраханню, в районі полігону Ашулук. Як і зараз, літак виконував тренувальний політ. За попередньою інформацією Міноборони, аварія сталася через відмову техніки.

В той же день, 4 червня, під Воронежем новітній російський фронтовий бомбардувальник Су-34 перекинувся на аеродромі у Воронезькій області. Попередньою причиною аварії джерела в тоді назвали помилки в пілотуванні.

Через чотири дні, 8 червня, в Амурській області в результаті катастрофи бомбардувальника Ту-95 загинув член екіпажу.

Нагадаємо, російський винищувач на високій швидкості пролетів в 3 м від літака-розвідника Військово-повітряних сил США в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем в кінці травня.