ua en ru

Військовослужбовцю Вінницького гарнізону, який вчинив напад на начальника, пред'явлено підозру, - прокуратура

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомила про підозру та направила до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця однієї з військових частин, підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.405 КК України (погроза або насильство щодо начальника). Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний військовослужбовець, покликаний по мобілізації, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, погрожував командиру військової частини вбивством, на підтвердження своїх слів військовослужбовець накинувся на полковника з ножем, який носив при собі", - сказано в повідомленні.

Після проведення першочергових слідчих дій, нападника затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового утримання.
За рішенням слідчого судді районного суду щодо зарвався військовослужбовця обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, раніше в лютому військова прокуратура направила до суду обвинувальні акти на двох військових, які відмовилися від участі в антитерористичній операції на Донбасі.