ua en ru

"Влада" Криму заявила про повну інтеграцію в фінсистему РФ

"Влада" Криму заявила про повну інтеграцію в фінсистему РФ Президент Росії Володимир Путін

На даний момент Крим повністю інтегрувався в російську фінансову систему. Про це в Сімферополі заявила керуючий відділенням Центрального банку Російської Федерації по Республіці Крим Ірина Яблучанская, передають "Новини Криму".

За її словами, для формування грошової системи Криму на півострів автомобільним та авіаційним транспортом було завезено 70 млрд рублів.
"На сьогоднішній день обсяг надходжень і видачі відділення зіставимо з великими територіальними установами Банку Росії", - заявила Яблучанская.

При цьому з обігу було вилучено 3 млн рублів неплатоспроможних і фальшивих банкнот. За 2014 рік через банківську систему проведено 400 млрд рублів безготівкових платежів.

На даний момент в Криму працює 422 банківських установи, у тому числі 1 кредитна організація та 13 філій.

"У Криму створена дієва банківська система. Можна з упевненістю сказати, що Республіка Крим інтегрувалася у фінансову систему Російської Федерації, і створені всі передумови для її подальшого розвитку", - заявила вона.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін пояснив "приєднання" Криму та Севастополя до Росії турботою про мільйони співвітчизників.