ua en ru

Великобританія надасть Україні безкоштовно "нелетальне озброєння" на 1,3 млн дол

Великобританія надасть Україні безкоштовно "нелетальне озброєння" на 1,3 млн дол

Великобританія направить в Україну нову партію "нелетальних озброєнь" на суму 1,3 млн дол. У повідомленні британського Міноборони кажуть, що всі оснащення буде надано безкоштовно для запобігання нових жертв.

"Великобританія має намір підтримувати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в умовах російської агресії, - заявив міністр оборони Майкл Феллон.

Він уточнив, що озброєння допоможе уникнути нових жертв і допомогти українським військовим "поліпшити ситуаційну обізнаність".

"Наша спільна мета полягає в зміцненні обороноздатності українських збройних сил і забезпечення їх стійкості", - підкреслив Феллон.

У повідомленні йдеться, що Київ отримає 2000 шоломів, 150 нашоломних прицілів нічного бачення, 200 GPS-навігаторів, 220 захищених ноутбуків і 1000 наборів першої медичної допомоги. У Міноборони нагадали, що в Україну також будуть спрямовані 75 інструкторів для навчання військовослужбовців.

Нагадаємо, як повідомлялося, Великобританія не виключає постачання зброї Україні в майбутньому.

Сьогодні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що він та інші лідери готові вивести санкції проти Росії на "абсолютно новий рівень" в тому випадку, якщо Москва буде нарощувати свою агресію.