ua en ru

Великобританія підтримала створення міжнародного трибуналу по МН17

Великобританія підтримала створення міжнародного трибуналу по МН17 Фото: Філіп Хаммонд

Лондон закликає притягти до відповідальності винуватців катастрофи

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд в п'ятницю, 17 липня, підтримав ідею створення Міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера рейсу МН17 в Донецькій області рік тому, передає Reuters.

Глава МЗС Великобританії впевнений, що це має бути підкріплена резолюцією ООН, а винні в катастрофі - притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України підтримала проект постанови № 2350а "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, національних парламентів держав світу за створення міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 р.".

Раніше Нідерланди, Малайзія, Україна, Австралія і Франція звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням про створення трибуналу по краху МН17 на Донбасі.

Літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17) розбився в Шахтарському районі Донецької області рівно рік тому - 17 липня 2014 р. В результаті катастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Західні країни впевнені, що проросійські сепаратисти збили Boeing-777 з російського ЗРК "Бук". Росія заперечує причетність до краху лайнера і заявляє, що він був збитий ракетою "повітря - повітря".