ua en ru

В Україні сьогодні офіційно опублікований закон про створення державної метрологічної інспекції

В Україні сьогодні, 3 липня 2014 р. офіційно опублікований закон № 1314-VII "Про метрологію та метрологічну діяльність".

В Україні сьогодні, 3 липня 2014 р. офіційно опублікований закон № 1314-VII "Про метрологію та метрологічну діяльність". Закон опублікований в газеті "Голос України".

Даний закон вступає в силу з 1 січня 2016 р. крім пункту 9 розділу Х прикінцевих положень, який набирає чинності з дня його опублікування.

Закон розмежовує регуляторні, наглядові та господарських функцій у сфері метрології, розширяє застосування механізмів акредитації, гармонізує законодавчі акти з документами Міжнародної організації законодавчої метрології, актами законодавства Європейського союзу з питань метрології та документами Європейської співпраці із законодавчої метрології, а також створює державну метрологічну інспекцію.

Закон також запроваджує адміністративну відповідальність стосовно порушення умов і правил проведення повірки засобів вимірювальної техніки та виконання вимірювань.

Крім того, закон уточнює визначення терміну "сертифікат відповідності" і назви документів дозвільного характеру.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон 5 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 274 нардепи. Президент України Петро Порошенко підписав закон 1 липня.