ua en ru

"Укргазвидобування" отримало дозволи на користування надрами трьох родовищ

"Укргазвидобування" отримало дозволи на користування надрами трьох родовищ Фото: "Укргазвидобування" (facebook.com/Ukrgasvydobuvannya)

Компанія відновить видобуток газу на трьох ділянках

Публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування" отримало спецдозволи на користування надрами на трьох родовищах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Повідомляється, що "Укргазвидобування" отримала від Державної служби геології та надр спеціальні дозволи на користування надрами на три родовища. У той же час, невирішеним залишається питання про спецдозволи на 25 ділянок.

Нагадаємо, раніше компанія заявляла, що Україна може отримати 28 млрд гривень збитків від бездіяльності Держгеонадр. Зокрема, в результаті того, що відомство не подовжує спеціальні дозволи на користування старими родовищами напередодні опалювального сезону, компанія опинилася під загрозою втрати близько 3 млрд куб. м річного видобутку газу, а держава - понад 28 млрд гривень бюджетних коштів. У зв'язку з цим компанія звернулася в Окружний адміністративний суд Києва з позовами проти нового керівництва Держгеонадр.