ua en ru

Україна може отримати 28 млрд гривень збитків від бездіяльності Держгеонадр, - "Укргазвидобування"

Україна може отримати 28 млрд гривень збитків від бездіяльності Держгеонадр, - "Укргазвидобування" Фото: "Укргазвидобування" (facebook.com/Ukrgasvydobuvannya)

Укргазвидобування ризикує втратити близько 3 млрд кубометрів газу

ПАТ "Укргазвидобування" заявляє, що через бездіяльність Державної служби геології та надр, компанія опинилася під загрозою збитків на суму близько 28 млрд гривень. Про це передає прес-служба "Укргазвидобування".

Повідомляється, що з-за того, що Держгеонадра не продовжують "Укргазвидобуванню" спеціальні дозволи на користування старими родовищами напередодні опалювального сезону, компанія опинилася під загрозою втрати близько 3 млрд куб. м річного видобутку газу, а держава - понад 28 млрд гривень бюджетних коштів.

"Укргазвидобування" звернулася в Окружний адміністративний суд Києва з позовами проти нового керівництва Держгеонадр.

"Суспільство вже більше трьох місяців не може отримати документи, що підтверджують перед третіми особами право ПАТ "Укргазвидобування" на здійснення видобутку на діючих родовищах", - повідомляють в компанії.

У компанії відзначають, що затягування видачі дозволів "ставить під загрозу забезпечення населення газом і створює умови для соціальної та політичної дестабілізації в Україні".

Нагадаємо, в червні "Укргазвидобування" заявила про загрозу зриву програми видобутку газу через заблоковані рахунки.