ua en ru

Для України немає альтернативи мирному вирішенню конфлікту, - Медведчук

Представники української влади, а разом з ними і чимала частина українського суспільства, схильні у всіх нинішніх проблемах України звинувачувати виключно Російську Федерацію. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він зазначає, що при цьому багато хто вважав за краще забути про те, що громадянський мир у своїй країні підірвали ми самі, своїми руками.
Медведчук нагадав, що 29 травня відзначається Міжнародний день миротворців Організації Об'єднаних Націй.

"На протязі багатьох років у нашій країні в цей день віддавали данину поваги миротворцям, які служать справі миру в найбільш нестабільних і небезпечних "гарячих точках" земної кулі. За даними Міноборони, з 1992 по 2012 рік в миротворчих операціях за межами країни брали участь понад 39 тис. військовослужбовців України, близько 50 з них загинули. Мабуть, тому, на додаток до міжнародного пам'ятного дня, Україна в 2013 році заснувала Дня українських миротворців (відзначається 15 липня)", - зазначив він.

За його словами, на початку 1990-х, коли українське суспільство зробило вибір на користь незалежності, мало хто міг собі уявити, що через деякий час наша держава опиниться на порозі краху своєї територіальної цілісності.

"Таке в багатостраждальній вітчизняної історії вже траплялося, і не раз. Чим закінчувалося - теж відомо. Можна згадати Руїну другої половини XVII ст., а можна - Громадянську війну 1918-1920 років. Не хотілося б, щоб в XXI ст. Україна знову пройшла настільки ж кривавий шлях. Пора зупинитися",- резюмував Медведчук.