ua en ru

Українці сумніваються у проведенні люстрації, - дослідження

Українці сумніваються у проведенні люстрації, - дослідження Фото: люстрація в Україні

Найменше відчувають реформу в Західному регіоні

Більше половини (67%) українців упевнені, що влада лише імітує процес проведення люстрації, при цьому всього лише кожен десятий респондент бачить результати процесу люстрації. Про це з посиланням на дослідження компанії TNS On-line Track за червень 2015 р. повідомили у прес-службі TNS в Україні.

Українці сумніваються у проведенні люстрації, - дослідження

Фото: оцінка процесу люстрації

Найбільше відчувають процес люстрації в Києві, 16% вважають, що вона проходить повільно, але результати вже видно, а от найменше відчувають реформу в Західному регіоні - 19% стверджують, що люстрація не проходить взагалі.

Можливо, такі низькі оцінки процесу люстрації пов'язані з тим, що в найбільш корумпованих структурах, на думку українців (суд, міліція, прокуратура), не відбувається значних зрушень, а всього лише невеликі кадрові заміни.

Більшість опитаних (63%) також не відчувають проведення реформ у країні.

Українці сумніваються у проведенні люстрації, - дослідження

Фото: дослідження TNS

Шоста хвиля дослідження TNS проводилася з 13 по 18 червня методом онлайн-опитування. Географія дослідження: міське населення всієї України: чоловіки і жінки у віці від 18 до 55 років. Вибірка - 1 тис. Осіб, квотна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.

Нагадаємо, згідно з попереднім дослідженням TNS MMI, в Україні скорочується середній клас.