ua en ru

Українські військові, яких затримали в Криму, повернулися на материкову Україну

Українські військові, яких затримали в Криму, повернулися на материкову Україну Фото: кордон з Кримом

В даний час військові знаходяться в пункті постійної дислокації бригади

Військовослужбовці 79-ї окремої аеромобільної бригади, яких на початку вересня затримали в Криму, повернулися на материкову частину України. Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України в Facebook.

"Військовослужбовці 79-ї окремої аеромобільної бригади, які на початку вересня поточного року виявилися на території анексованого Криму, повернулися на материкову частину України. В даний час вони знаходяться в пункті постійної дислокації бригади разом зі своїм адвокатом", - йдеться в повідомленні.

За фактом зникнення даних військовослужбовців командуванням частини проведена службова перевірка, за результатами якої встановлено, що військовослужбовці самовільно залишили військову частину. Після повернення бійців уповноважені особи відновили перевірку, за результатами якої буде прийнято правове рішення.

#офіційно Дії миколаївських військовослужбовців отримають відповідну процесуальну оцінку. Військовослужбовці 79-ї окре...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on 4 ноября 2015 г.

Нагадаємо, 7 вересня ФСБ повідомила, що в Криму затримано трьох українських військових, які раніше зникли на кордоні з півостровом.

Генштаб ЗСУ закликав Росію повернути затриманих у Криму українських десантників для проведення об'єктивного розслідування даного інциденту.