ua en ru

В Україні склали рейтинг найкращих мерів

В Україні склали рейтинг найкращих мерів з моменту отримання Україною незалежності. У рейтинг увійшли представники партій "Самопоміч", "Солідарність - БПП" та "Наш край", передають українські ЗМІ.

Як наголошується, в рейтингу названі мери, які "найбільше запам'яталися жителям своїх міст і впливали не тільки на регіональному, але і на всеукраїнську політику".

Зокрема, перше місце в списку дісталося чинному мерові Львова Андрію Садовому ("Самопоміч"), який зайняв посаду в 2006 році. Друге місце отримав міський голова Полтави Анатолій Кукоба, який переобирався на посаду п'ять разів поспіль (у 1990, 1994, 1998, 2002, 2006 рр.). Цю людину полтавці досі згадують як кращого мера і називають "батьком" Полтави. Кукоба помер у 2011 році. Крім цього, 9 місце в рейтингу дісталося ще одному мерові Полтави Андрію Матковському, який обіймав цю посаду у 2006-2010 роках.

Третє місце в рейтингу - у колишнього мера Києва Олександра Омельченка, який очолював столицю з 1999 по 2006 рік. За третім місцем розташувалися колишній мер Вінниці, а нині спікер Верховної Ради Володимир Гройсман та екс-мер Одеси Едуард Гурвіц.

Також в першу десятку увійшов представник нової партії "Наш Край" Володимир Сальдо, який очолював місто у 2002-2012 роках. Як зазначається, Сальдо переорієнтував міський бюджет на соціальні напрямки. За даними ЗМІ, додаткові кошти - десятки мільйонів гривень - були спрямовані на освіту, охорону здоров'я, фізичне виховання і спорт. 90% шкіл були підключені до мережі Інтернет, побудовані 9 інтернет-бібліотек. 29 навчальних закладів отримали мультимедійну техніку і успішно використовують її в навчальному процесі.

Крім того, в десятці кращих мерів - міський голова Черкас Сергій Одарич (на момент обрання - член Партії вільних демократів), міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус (УНП) і мер Бучі (Київська область) Анатолій Федорук.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройдуть чергові місцеві вибори.