ua en ru

В Україні з сьогоднішнього дня забороняється зимова риболовля в сезоні 2015-2016

В Україні з сьогоднішнього дня забороняється зимова риболовля в сезоні 2015-2016 Фото: з 1 листопада забороняється лов риби на зимувальних ямах

Заборона діє з 1 листопада до закінчення весняно-літнього періоду

В Україні з 1 листопада до закінчення весняно-літнього періоду забороняється любительське, спортивне та промислове рибальство на зимувальних ямах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного агентства рибного господарства.

"Відповідно до пункту 8.3 Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України, пункту 4.14.3 Правил любительського і спортивного рибальства, за погодженням Інституту рибного господарства НААН України та з метою забезпечення сприятливих умов для зимівлі риби визначені межі та перелік зимувальних ям на водоймах у період 2015-2016 років. На зимувальних ямах любительське, спортивне та промислове рибальство забороняється з 01 листопада 2015 року до закінчення весняно-літньої заборони", - йдеться в повідомленні.

У відомстві закликали всіх рибалок-любителів, рибалок-спортсменів і рибалок-промисловиків дотримуватися заборони на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. У разі виявлення порушень особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, р. Севастополя та частині зони АТО) у січні-вересень 2015 р. вилов риби склав 37 167 тис. т, що на 17,9% менше порівняно з відповідним періодом 2014 р.