ua en ru

В Україні з 1 травня зростають тарифи на опалення і гарячу воду в середньому на 72%

В Україні з 1 травня зростають тарифи на опалення і гарячу воду в середньому на 72% Фото: Тарифи на гарячу воду і опалення зросли з 1 травня

Зростання вартості тепла очікується в середньому на 72%

Тарифи на центральне опалення та гаряче водопостачання (ГВП) в Україні з 1 травня 2015 р. зростають в середньому на 72%. Про це РБК-Україна повідомив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Андрій Герус.

Раніше повідомлялося, що відповідне підвищення мало відбутися з 1 квітня 2015 р. "В силу певних технічних вимог по публікації документів, це рішення вступає в силу з 1 травня", - зазначив Герус.

Представник НКРЕКП нагадав, що з 1 квітня зросли тариф на газ, і державі був необхідний певний час для підготовки необхідних документів для підняття тарифів на послуги з опалення та ГВП для населення.

Дивіться також: Якомога швидше купити квартиру в Києві.

"Є послуга, є теплова енергія, і на послугу тариф встановлюється окремо. В зв'язку з тим, що спочатку було підняття цін на газ, а на послугу тариф встановлюється окремо, потрібен певний час для того, щоб оприлюднити, для того, щоб підготувати інші документи для підняття тарифу на послугу.

Відповідно тариф на послугу змінився дійсно з 1 травня. Тобто людина в квартирі в Києві іншу ціну буде бачити з 1 травня", - наголосив Герус.

Відповідно, за його словами, зростання вартості тепла очікується в середньому на 72%.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня набули чинності нові тарифи на ЖКГ.