ua en ru

Україна посіла 62 місце в Індексі соціального розвитку

Україна посіла 62 місце в Індексі соціального розвитку Україна посіла 62 місце в Індексі соціального розвитку

Україна другий рік поспіль утримує 62 місце з 133 у світовому рейтингу соціального розвитку. Про це свідчать дані Індексу соціального розвитку, розрахованого Американською неурядовою організацією Social Progress Imperative за підтримки компанії Deloitte.

Індекс дозволяє дати цілісну оцінку розвитку суспільства та визначити пріоритети для подальшого розвитку держави. Він базується на оцінці трьох основних напрямків: задоволення базових потреб, основи добробуту і можливості, використовуючи при цьому 52 показника. Кожен з них оцінюється як в абсолютному значенні, так і у відносному - шляхом порівняння рівня розвитку країн з однаковим рівнем ВВП.

"У цьому році Україна отримала 65,69 балів зі 100 можливих. Відносно високі показники Україна продемонструвала в сфері доступності вищої освіти, медичного забезпечення та харчування. У той же час, на критично низькому рівні знаходяться: стан навколишнього середовища (120 місце з 133) і пов'язане з цим стан здоров'я громадян (132 місце з 133). Також відзначається низька оцінка громадянами свободи життєвого вибору (126 місце з 133) і високий рівень корупції (115 місце з 133)", - йдеться в повідомленні.

В рейтингу Україна випереджає Білорусь (66 місце), Молдову (70 місце) та Росії (71 місце).

До першої п'ятірки рейтингу входять Норвегія, Швеція, Швейцарія, Ісландія і Нова Зеландія. Хоча результати оцінки рівня соціального розвитку в цих країнах дуже схожі, їх ВВП на душу населення значно розрізняються.

"Підрахувати глобальний рівень соціального прогресу можна шляхом визначення середніх показників по країнах, зважених на чисельність населення. Згідно цій формулі, весь світ отримав 61 бал із 100 в Індексі соціального розвитку, що еквівалентно показниками Куби і Казахстану", - зазначили в організації.

Нагадаємо, Україна має намір потрапити в 30-ку в рейтингу Doing Business до 2020 р.