ua en ru

Україна зацікавлена у збільшені представництва Туреччини у СММ ОБСЄ, - Порошенко

Україна зацікавлена у збільшені представництва Туреччини у СММ ОБСЄ, - Порошенко Фото: Ердоган і Порошенко (president.gov.ua)

Україна розраховує на підтримку Туреччини в питанні миротворчої місії ООН на Донбасі, заявив Порошенко

Україна зацікавлена в збільшенні представництва Туреччини в Спеціальній моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Про це заявив президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з турецьким президентом Реджепом Ердоганом в Києві, передає прес-служба українського лідера.

"Ми були б дуже зацікавлені у збільшені представництва Туреччини в спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ. Ми дякуємо за дуже чітку і добре організовану роботу Спеціальної моніторингової місії, на чолі якої стоїть представник Туреччини. Також найближчим часом особливу важливість матиме для нас підтримка нашими партнерами, зокрема Туреччиною розгортання миротворчої місії ООН на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - сказав Порошенко.

Український президент подякував Ердогану за тверду позицію підтримки суверенітету і територіальної цілісності і незалежності України.

"Дуже важливо щоб ми сприяли відновленню міжнародного права і координували наші дії в цьому напрямку. Ми вдячні нашим турецьким партнерам за абсолютно чітку позицію щодо недопущення порушень прав людини в окупованому Криму і дуже чітку позицію підтримки кримськотатарського народу", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, український президент назвав Туреччину справжнім стратегічним партнером України.