ua en ru

Україна і Росія не домовилися про реструктуризацію боргу

Україна і Росія не домовилися про реструктуризацію боргу Фото: міністр фінансів РФ Антон Силуанов

У Росії вважають реструктуризацію неприйнятною

Міністерства фінансів Росії і України не домовилися в ході зустрічі 10 жовтня про реструктуризацію боргу Києва на 3 млрд дол., при цьому вони домовилися підтримувати діалог. Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає ТАСС.

"Ми висловили позицію про необхідність погашення боргу РФ. Колеги з Міністерства фінансів України сказали, що у них таких грошей немає в бюджеті і запропонували нам брати участь в реструктуризації поряд з комерційними кредиторами. На що позиція Росії була зворотною: ми не є комерційним кредитором, ми є сувереном, тому для нас такі умови неприйнятні", - заявив Силуанов.

Росія чекає повного погашення боргу Україною в грудні, говорив Силуанов. У свою чергу міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила, що Україна не має наміру надавати більш сприятливі умови погашення євробондів на 3 млрд дол., ніж ті, що були вироблені з групою приватних кредиторів.

Нагадаємо, раніше Силуанов заявляв, що Росія має намір звернутися до суду, якщо Україна не сплатить борг за єврооблігаціями до кінця року.