ua en ru

Україна вітає домовленості по Ірану

Україна вітає домовленості по Ірану Україна вітає домовленості по Ірану

Україна вітає досягнення домовленостей по Ірану. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України щодо результатів переговорів за іранською ядерною програмою.

"Україна вітає досягнення принципових домовленостей з усіх ключових аспектів щодо іранської ядерної програми за підсумками переговорів в Лозанні (Швейцарія) між "шісткою" міжнародних посередників і Іраном. Україна сподівається на подальший успішний розвиток переговорного процесу з Іраном щодо його ядерної програми і досягнення всеосяжного угоди у визначені терміни", - йдеться в повідомленні.

У заяві наголошується, що зусилля сторін, спрямовані на забезпечення мирного характеру своєї ядерної програми Ірану, будуть сприяти підвищенню рівня безпеки і довіри в регіоні і світі в цілому.

Нагадаємо, раніше Іран і країни "шістки" (Росія, США, Китай, Великобританія, Франція і Німеччина) завершили фінальне пленарне засідання з питань ядерної програми. Як заявив у своєму Twitter глава МЗС Ірану Джавад Зариф, за підсумками минулих переговорів, були знайдені рішення з ключових питань.