ua en ru

Україна на 9 місці в світі за кількістю внутрішніх переселенців, - ООН

Україна на 9 місці в світі за кількістю внутрішніх переселенців, - ООН Фото: офіс ООН

Через бої гуманітарні організації не можуть доставити допомогу жителям

Україна посідає дев'яте місце в світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб в результаті збройного конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ООН.

Як зазначили в ООН, з-за активних бойових дій в Луганській та Донецькій областях України гуманітарні організації не можуть доставити допомогу місцевим жителям. Зокрема, співробітникам Всесвітньої продовольчої програми не вдалося доставити 56 тисяч продуктових пайків, призначених для мирного населення.

В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань також повідомляють про те, що люди, рятуючись від насильства, продовжують покидати свої будинки.
"У країні зараз - понад 1,3 мільйона внутрішніх переселенців. За цим показником Україна посідає дев'яте місце у світі. Близько 890 тисяч людей втекли в сусідні держави", - зазначив заступник прес-секретаря глави ООН Фархан Хак.

В Управлінні з координації гуманітарних питань також повідомляють про те, що поки отримали лише 31 відсоток від суми, затребуваної на надання допомоги українцям.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, агентство з питань біженців ООН стурбована намірами Верховної Ради України заборонити постачання товарів на території, що перебувають під контролем бойовиків самопроголошених республік" на Донбасі. Також в ООН зафіксували проблеми з порядком перетину лінії розмежування в зоні АТО.