ua en ru

Україна в майбутньому повинна бути готова до прийому біженців, - Клімкін

Україна в майбутньому повинна бути готова до прийому біженців, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

Україна буде приймати біженців з Близького Сходу в разі вступу до ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що у разі вступу України до Європейського Союзу (ЄС), країна буде приймати біженців з Близького Сходу. Про це Клімкін повідомив в інтерв'ю "5 каналу".

"Наразі сирійські біженці чи інші біженці не спрямовують свої кроки до України. Вони теж розуміють ситуацію, і вони розуміють, що зараз ми боремося з російською агресією. Але це питання, безумовно, може постати і для нас. Ми станемо членами Європейського Союзу, я в це абсолютно вірю, і тоді й наша частина солідарності і відповідальності перед Європейським Союзом, - не зараз, але в майбутньому, у випадку таких криз, я дуже сподіваюся, що їх ніколи не буде, - ми маємо виказувати цю солідарність", - сказав Клімкін, відповідаючи на питання про готовність України приймати біженців.

Крім того, міністр виразив упевненість у тому, що суспільство буде до цього готове.

"Я завжди вважав, що наше просування до ЄС і НАТО забезпечить нашу безпеку, але ми будемо повинні в майбутньому взяти на себе частину цієї солідарності. І це правда. Я вважаю, що наше суспільство буде до цього готове. Але це непросте питання, яке буде вимагати серйозних дискусій, не зараз, звичайно, але в майбутньому", - додав Клімкін.

Нагадаємо, Австрія та Німеччина планують поступово скасувати особливу процедуру перетину кордону, завдяки якій тисячі мігрантів змогли раніше потрапити в ці країни з Угорщини.