ua en ru

Турецьким компаніям заборонили займатися будівництвом і готельним бізнесом в РФ

Турецьким компаніям заборонили займатися будівництвом і готельним бізнесом в РФ Фото: Кремль

Заборона не торкнулася договори, укладені до 30 грудня

Турецьким компаніям та організаціям, що контролюються громадянами Туреччини, з 1 січня 2016 року заборонено займатися низкою справ на території Російскої Федерації (РФ). Відповідний перелік видів діяльності, який доповнив санкції Росії проти Туреччини, опубліковано на офіційному сайті Кремля.

Так, згідно з документом, турецькі компанії не зможуть більше займатися будівництвом, архітектурним і інжерно-технічним проектуванням, діяльністю туристичних агентств, готелів, виконанням робіт для забезпечення державних потреб і обробкою деревини.

Також уряд опублікував список компаній, яких не торкнеться заборона на оренду турецьких громадян. У їх число увійшли, зокрема, "Рено Росія" і "Форд Соллерс", що збирають автомобілі.

"При цьому передбачено, що перелік не застосовується до контрактів, укладених до дня вступу в силу постанови про затвердження переліку, на строк дії таких контрактів", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Нагадаємо, вчора, 29 грудня, міністр економічного розвитку (МЕР) Російської Федерації (РФ) Олексій Улюкаєв визнав, що російський бізнес залежить від Туреччини, зокрема російська туріндустрія.

Раніше, американська розвідувально-аналітична компанія опублікувала прогноз, згідно якому конфлікт між Російською Федерацією (РФ) і Туреччиною в 2016 році неминучий.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на засіданнях уряду анонсував нові санкції РФ проти Туреччини.

28 листопада, президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.