ua en ru

Турчинов: оборонне замовлення на наступний рік буде затверджене на початку 2016

Турчинов: оборонне замовлення на наступний рік буде затверджене на початку 2016 Фото: Олександр Турчинов

Пріоритет буде надаватися вітчизняним розробкам

Після узгодження та врахування всіх пропозицій державне оборонне замовлення на 2016 рік буде затверджене на початку наступного року Радою національної безпеки і оборони України (РНБО). Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

Як зазначається, сьогодні, 31 грудня 2015 року, Турчинов провів нараду з керівництвом силового та фінансово-економічного блоку України з питань формування державного оборонного замовлення на 2016 рік.

Зокрема, під час наради було визначено основні пріоритетні напрямки розробки та виробництва озброєння і військової техніки, а також окреслені стратегічні цільові військово-технічні програми, що розраховані на декілька років.

Як зазначається, Турчинов наголосив, що пріоритет на оборонне замовлення на наступний рік буде надаватися "саме вітчизняним розробкам та виробництву сучасних ракетних комплексів, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони та зв‘язку, новітнім зразкам бронетанкової техніки тощо".

"Головна вимога, яку ми ставимо до вітчизняних розробок - відповідати найсучаснішим світовим зразкам та перевершувати за своїми характеристиками аналогічну зброю та військову техніку російського виробництва", - сказав Турчинов, додавши, що державне оборонне замовлення на 2016 рік "має стати ще одним кроком до нашої перемоги".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у державному бюджеті на 2016 рік закладений великий ресурс для будівництва житла військовим, а також для підвищення зарплат і створення побутових умов у місцях несення служби.