ua en ru

Турчинов: у Нацгвардії буде створено мобільний спецназ

Турчинов: у Нацгвардії буде створено мобільний спецназ Фото: Олександр Турчинов

Мобільні групи будуть нейтралізувати бандугруповання

У Національній гвардії України для боротьби з внутрішнім ворогом в Україні створюють мобільний спецназ. Про це заявив на території навчального центру Національної гвардії України секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов під час передачі нових зразків автомобільної та спеціальної техніки підрозділам спеціального та оперативного призначення Нацгвардії, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Національній гвардії ми створюємо мобільний спецназ, мобільні групи, які проходять серйозне навчання, які пройшли фронт. Саме на них покладається завдання нейтралізації, а при необхідності і знищення будь-яких бандитських, диверсійних, терористичних угруповань. Саме на них покладається завдання захистити Україну і наших громадян від внутрішнього ворога", - повідомив Турчинов.

Крім цього, за його словами, тренування вже починаються.

"На всіх тренувальних базах починаються активні тренування і підготовка мобільних груп спеціального призначення. Для роботи буде надаватися найсучасніша техніка, найкраща зброя", - сказав він.

Водночас, як уточнив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, у спецназу ще буде назва імені Героїв Небесної сотні, і він буде розташовуватися в Гостомелі.

"Командувач підписав указ, нами прийнято відповідне рішення і створюється, і вже починається робота по формуванню спеціальної бригади спецназу імені Героїв Небесної сотні, який буде розташований в Гостомелі, який буде складатися з кращих фахівців Національної гвардії і всіх тих, хто відгукнеться на професійний виклик. Це буде велика, повністю обладнана бригада, яка буде готова до антитерористичних дій у будь-якій точці країни - як проти агресора, так і внутрішніх диверсійно-підривних груп", - сказав Аваков.

Нагадаємо, раніше Аваков пообіцяв підрозділам Нацгвардії нові безпілотники.