ua en ru

У ЦВК не розраховують на швидке вирішення питання з фальсифікацією результатів виборів

У ЦВК не розраховують на швидке вирішення питання з фальсифікацією результатів виборів Фото: заступник голови ЦВК Андрій Магера

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) не розраховують на швидке вирішення питання з фальсифікацією результатів виборів. Про це під час обговорення змін місцевого законодавства заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безумовно, і ви, і суспільство можете говорити, що в цьому (фальсифікації, - ред.) винні виборчі комісії, не тільки центральна. Очевидно, що питання освіти населення все ж вимагає подальшої роботи над цим, але зі мною може хтось погоджуватися, або не погоджуватися, поки українське суспільство українські громадяни будуть терпіти питання підкупу виборців, до тих пір будь-яка боротьба правоохоронних органів, виборчих комісій, інших суб'єктів буде не настільки ефективною. Треба зробити таким чином, щоб виборцям було не вигідно це робити. Питання не тільки в батоге, але і пряник. Питання не зніметься ні сьогодні, ні завтра, але треба рухатися, щоб ми таких ганебних явищ в Україні не мали", - зазначив Магера.

Нагадаємо, також у ЦВК пропонують залишити партій в Раді можливість впливати на тервиборчкоми.