ua en ru

У ЦВК пропонують залишити партіям в Раді можливість впливати на тервиборчкоми

У ЦВК пропонують залишити партіям в Раді можливість впливати на тервиборчкоми Фото: заступник голови ЦВК Андрій Магера

Центральна виборча комісія (ЦВК) України пропонує залишити можливість парламентським політичним партіям впливати на процес формування територіальних виборчих комісій (ТВК). Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера під час обговорення змін до законодавства про місцеві вибори в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, обов'язково треба залишити такого суб'єкта як місцеву організацію парламентської політичної партії, як суб'єкта, який має обов'язкове представництво у складі всіх територіальних виборчих комісій. Часто члени виборчих комісій, які представлені парламентськими політичними силами, є найбільш підготовленими", - заявив Магера.

Разом з тим, представник ЦВК висловився про необхідність надати можливість формування ТВК і будь-яким організаціям політичних партій місцевого рівня.

Відзначимо, чинним законодавством передбачено, що висувати членів ТВК, крім місцевих організацій парламентських політсил, можуть і інші місцеві політичні організації, які виявили бажання взяти участь у місцевих виборах.

Нагадаємо, у ЦВК пояснили, як будуть перейменовувати Дніпропетровськ та Кіровоград.