ua en ru

Яценюк: якщо температура в приміщенні нижче 12 градусів, платити за рахунком не потрібно

Яценюк: якщо температура в приміщенні нижче 12 градусів, платити за рахунком не потрібно Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк розповів про механізм перерахунку тарифу за теплопостачання

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про механізм перерахунку тарифу за теплопостачання у разі, якщо "Теплокомуненерго" неякісно зробили цю послугу. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (Кабмін).

Яценюк зазначив, що велика кількість громадян звертаються з тим, що "в квартирі холодно, а рахунок виставляють такий, що начебто батареї гарячі, а вони не гарячі". Він підкреслив, що існує механізм такого перерахунку тарифу.

Глава Уряду пояснив, що якщо в квартирі температура нижче 18 градусів, громадянам необхідно зателефонувати в підприємство "Теплокомуненерго", з яким у нього укладений договір, або в ЖЕК або ОСББ "і повідомити про те, що в квартирі температура нижче 18 градусів, і невідкладно запросити комісію для того, щоб вони склали акт".

"Коли ви будете з ними розмовляти по телефону, обов'язково запитайте у них номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок", - звернувся Яценюк до громадян.

протягом 72 годин комісія повинна прибути і заактувати температуру. Якщо протягом цього часу комісія не прибула, громадяни мають право самостійно скласти відповідний акт.

"Для того, щоб цей акт був достовірний, запросіть своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура у вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів", - підкреслив Глава Уряду.

Повідомляється, що якщо в квартирі температура 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%.

У тому випадку, якщо температура в будинку 12 градусів, громадяни взагалі не повинні платити за рахунком.

"Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємству "Теплокомуненерго". І це підприємство зобов'язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений у вашу квартиру", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше