ua en ru

Яценюк попросив розібратися з опаленням в регіонах у зв'язку з потеплінням

Яценюк попросив розібратися з опаленням в регіонах у зв'язку з потеплінням Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив розібратися з опаленням в регіонах у зв'язку з потеплінням. Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я три тижні тому дав вказівку віце-прем'єру - міністру регіональної політики, щоб провести селекторні наради і навести порядок в теплопостачанні в областях. На вулиці +14, а батареї +50. Згідно із законом, це компетенція органів місцевої влади прийняти рішення про зменшення температури теплоносія і про зупинку обігріву повітря", - заявив Яценюк.

"У мене складається враження, що окремі теплопостачальні компанії навмисне зацікавлені в тому, щоб обігрівати атмосферу і виставляти рахунки українцям за дороге теплопостачання і за високі комунальні тарифи", - зазначив він.

Яценюк зажадав вимкнути опалення в тих регіонах України, де це дозволяє зробити температура.

"Я вимагаю від органів місцевого самоврядування відповідальності терміново прийняти рішення по тих регіонах, де це вже дозволяють температурні режими, щодо зупинення обігріву атмосфери і відправлення рахунків українцям, які потім будуть платити незрозуміло за що", - заявив прем'єр-міністр.

Він також доручив Мінрегіону доповісти по тих регіонах, де вже прийняті рішення щодо економії газу і грошей населення.

Нагадаємо, Кабмін встановив період опалювального сезону з 1 жовтня по 30 квітня.

На початку березня НКРЭКУ підвищила тарифи на опалення для населення на 71,8%.