ua en ru

Яценюк доручив підвищити безпеку перед травневими святами

Яценюк доручив підвищити безпеку перед травневими святами Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки посилити заходи безпеки перед травневими святами. Про це Яценюк заявив під час селекторної наради в Кабінеті міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаюсь до Служби безпеки України та до всієї правоохоронної системи: посилення заходів безпеки в країні перед травневими святами. Ситуація в країні непроста, тому захист і безпека громадян, боротьба з будь якими появами тероризму та сепаратизму, не відкладене розслідування вбивств, які були скоєні протягом останніх декількох днів: це громадянина Калашникова і громадянина Бузини, і превентивна робота по тому, щоб не допустити жодних провокацій, жодного загострення ситуації перед травневими святами", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що антиукраїнські сили будуть намагатися використати відзначення як 70-ліття Другої Світової війни, так і інші травневі свят з метою дестабілізації ситуації.

"В першу чергу МВС разом зі всією правоохоронною системою під особливий контроль в кожній області. Виставити патрулі на вулиці, щоб людина могла підійти до нашого службовця в формі, отримати допомогу. Щоб безпека та порядок громадян став зараз основним пріоритетом. Це персональна відповідальність кожного керівника силової структури в кожній області. Це персональна відповідальність МВС, СБУ та Нацгвардії", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, Південна залізниця призначила на травневі свята додаткові рейси поїзда № 225/226 Харків-Ужгород.