ua en ru

Яценюк доручив енергетичним підприємствам роз'яснити населенню систему ціноутворення на газ

Яценюк доручив енергетичним підприємствам роз'яснити населенню систему ціноутворення на газ Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр Украіни Арсеній Яценюк доручив енергетичним підприємствам роз'яснити населенню систему формування тарифів на газ. Про це він заявив сьогодні, 15 квітня 2015 р., відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Більшість громадян України отримали прості заяви на отримання субсидій. 24,5 млрд грн ми маємо на те, щоб допомогти малозабезпеченим людям компенсувати вартість тарифів, які об'єктивно зросли. Але я вимагаю від НКРЕП, від "Нафтогазу" і від Міністерства енергетики і вугільної промисловості: поясніть людям, як формується тариф, звідки взялись ця цифра. Я просто вимагаю, щоб усі підприємства енергетики пояснили людям і показали це на конкретних цифрах, звідки ви взяли цифру 9,6 тис. грн - ринок і 3,6 тис. грн для соціальної норми", - заявив Яценюк.

Також прем'єр заявив, що 9,6 тис. грн - це реальна вартість природного газу, яка встановлена і яку сплачує промисловість. Громадяни Украіни, які споживають газ для опалення, платять 3600 грн у тому випадку, якщо обсяг споживання складає до 200 куб. м газу - це практично 80% населення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що середня ціна газу для населення становить 4,5 тис. грн за тисячу кубів.