ua en ru

Яценюк допускає, що ситуація з мігрантами вплине на рішення ЄС щодо безвізового режиму

Яценюк допускає, що ситуація з мігрантами вплине на рішення ЄС щодо безвізового режиму Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Не всі політичні сили ЄС одностайно виступлять за введення безвізового режиму для України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що наплив мігрантів вплине на рішення Європейського союзу (ЄС) з надання Україні безвізового режиму. Про це Яценюк заявив у ході виступу у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви повинні усвідомлювати, що зараз в Європейському союзі досить складна ситуація з міграцією. Російська військова операція в Сирії і сотні тисяч мігрантів, які текли до Європейському союзу, не додають політичної впевненості в тому, що всі політичні сили в Європейському союзі будуть одностайно виступати за введення безвізового режиму для України. Саме тому наше завдання з вами - це провести всі закони, завершить всі технічні процедури і не дати жодного шансу звинуватити Україну в тому, що ми не виконали ту або іншу технічну процедуру, що є передумовою для запровадження безвізового режиму", - сказав Яценюк.

При цьому прем'єр заявив, якщо нардепи в Раді сьогодні не підтримають необхідні законопроекти, Україна не отримає безвізовий режим з ЄС.

Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні, 8 жовтня, розглядає низку законопроектів, прийняття яких необхідно для лібералізації візового режиму України з Європейським союзом.