ua en ru

У центрі Кишинева відновився антиурядовий мітинг

У центрі Кишинева відновився антиурядовий мітинг Фото: протест у столиці Молдови 6 вересня

За оцінками поліції, на площі зібралося не менше 15 тис. маніфестантів

У центрі Кишинева (Молдова) на площі Великих національних зборів проходить антиурядова акція протесту, участь у якій беруть десятки тисяч людей, повідомляють місцеві ЗМІ.

Мітинг проти чинної влади організовано Громадянською платформою "DА" (Demnitate si adevar - "Гідність і справедливість).

У центрі Кишинева відновився антиурядовий мітинг

Фото: Twitter @dacoromania

За оцінками поліції, на площі зібралося не менше 15 тис. маніфестантів.

Люди, які прийшли на мітинг організованими колонами, приїхали на автобусах, які припарковані у різних районах Кишинева.

Минулої неділі кілька десятків тисяч людей зібралися на наймасовішу за останні роки акцію протесту в центрі Кишинева. Вони прийняли резолюцію, у якій вимагають дострокових парламентських виборів, відставки Президента і проведення всенародних виборів глави держави, зміни керівництва силових структур, повернення вкраденого з банківської системи 1 млрд євро. Учасники маніфестацій виступають за європейську інтеграцію, вважаючи, що "нинішня влада спотворила суть європейської інтеграції, займаючись крадіжкою під прикриттям красивих гасел".

Своєю чергою, Президент, прем'єр-міністр і голова парламенту заявили про те, що подавати у відставку не збираються. Переговори протестувальників зі спікером парламенту і прем'єр-міністром, які відбулися минулого четверга, не дали результатів.

Учасники мітингу минулої неділі вирішили продовжити акцію протесту в режимі "нон-стоп". Вони встановили намети на площі Великих національних зборів у центрі Кишинева, назвавши наметове містечко "Містом гідності і справедливості". Встановлене містечко постійно збільшувалося впродовж тижня, нараховуючи в даний час близько 300 наметів. У неділю частину наметів було демонтовано, щоб не заважати проведенню мітингу, але після його завершення будуть встановлені назад.

За порядком у центрі Кишинева стежить поліція, не втручаючись у дії маніфестантів. Поліцейські вибудували кордони перед будівлею уряду.