ua en ru

Телефонні переговори "нормандської четвірки" заплановані на 30 грудня

Телефонні переговори "нормандської четвірки" заплановані на 30 грудня Фото: переговори "нормандської четвірки"

Напередодні переговорів Порошенко провів телефонну розмову з Меркель

Телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" заплановані на завтра, 30 грудня 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України Петра Порошенко.

"Президент України Петро Порошенко скоординував позиції з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель напередодні телефонної розмови у "нормандському форматі", яка запланована на 30 грудня", - повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, співрозмовники обговорили стан виконання мінських домовленостей, наголосивши на необхідності їх повного виконання.

Порошенко також зазначив, що бойовики на Донбасі все частіше порушують режим припинення вогню та здійснюють відверті провокації, зокрема обстріл Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Окрім цього, Порошенко привітав спільне рішення ЄС щодо продовження санкцій проти РФ до повного виконання мінських домовленостей.

"Петро Порошенко і Ангела Меркель також обговорили хід реформ в Україні та запровадження з 1 січня поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Президент України поінформував про деструктивні рішення РФ, яка призупинила дію зони вільної торгівлі з Україною", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Меркель підтвердила незмінність політики щодо невизнання анексії Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери "нормандської четвірки" у найближчі дні по телефону обговорять ситуацію на сході України.