ua en ru

"Нафтогаз" підтвердив перенесення подачі позову на "Газпром" у Стокгольмський арбітраж

НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" розпочали обговорення "пакетної угоди", а питання про перенесення позову в Стокгольмський арбітраж буде прямо залежати від результатів цих переговорів.

НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" розпочали обговорення "пакетної угоди", а питання про перенесення позову в Стокгольмський арбітраж буде прямо залежати від результатів цих переговорів. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Як повідомляється, в рамках тристоронніх переговорів у Брюсселі, НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" розпочали обговорення "пакетної угоди", яке має врегулювати всі аспекти газової суперечки про придбання українською стороною російського газу.

Якщо найближчим часом сторони не домовляться про основні параметри такої угоди, "Нафтогаз" буде змушений подати позов у Стокгольмський арбітраж щодо врегулювання спору, процедура підготовки якого була завершена 30 квітня 2014 р.

Нагадаємо, вчора глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив про досягнення російської та української сторонами домовленості не вирішувати газове питання в Стокгольмському арбітражному суді.

Раніше Міллер також заявив, що допускає зниження ціни на газ для України.

Звернемо увагу, 30 травня "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 786,366 млн дол. за газ, імпортований у лютому-березні 2014 р., повністю сплативши постачання природного газу в Україну за I квартал 2014 р. за ціною 268,5 дол. за тис. куб. м, яка не оскаржується "Нафтогазом".