ua en ru

Суд відмовився визнати імунітет Савченко в ПАРЄ

Суд відмовився визнати імунітет Савченко в ПАРЄ Фото: Надія Савченко

Рішення про імунітет буде приймати ЄСПЛ

Басманний суд Москви відмовився визнати імунітет української льотчиці та народного депутата України Надії Савченко в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомив в Twitter адвокат льотчиці Микола Полозов.

"Суддя Карпов відмовився визнати імунітет Надії Савченко, незважаючи на те, що сама ПАРЄ повністю визнає її імунітет", - написав він.

"У кінцевому рахунку, виносити рішення про імунітет Савченко буде не "басманне правосуддя", а ЄСПЛ. Там вирішать справедливо", - додав адвокат.

Зазначимо, що адвокати Савченко, зокрема Марк Фрейгин, ще до винесення рішення судом, припускали, що воно буде негативним. В такому випадку захист Савченко планувала діяти спільно з ПАРЄ. "Найбільш вірогідний сценарій, що нам відмовлять у задоволенні скарги щодо делегатства в ПАРЄ і дії імунітету, що дає право Савченко прибути на сесію ПАРЄ. У такому разі продовжимо судиться далі, подамо в апеляційні інстанції. Але, крім іншого, ми, звичайно, подумаємо, як перейти до більш практичним діям в самій інстанції. Ми з ПАРЄ узгодимо якийсь набір заходів, які будуть реакційними по відношенню до такого рішення суду.", - заявив Фрейгин перед початком засідання.

Нагадаємо, раніше Басманний суд Москви відмовився задовольнити скаргу на відмову слідства припинити кримінальну справу стосовно Надії Савченко.