ua en ru

Суд відмовився передати компанії Фірташа Вільногірський ГЗК

Суд відмовився передати компанії Фірташа Вільногірський ГЗК Фото: Дмитро Фірташ

Вищий господарський суд України відмовив у позові ПАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс"

Вищий господарський суд України 28 травня відмовився передати ПРАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс", яке пов'язують з Дмитром Фірташем, ДП "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбинаткомбинат". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Як повідомив заступник Генерального прокурора України Віталій Касько, органи прокуратури запобігли незаконній передачі в користування ПРАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс", яку ЗМІ пов'язують з Фірташем Д. В., цілісного майнового комплексу Вільногірського державного гірничо-металургійного комбінату вартістю понад 430 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2004 р. Фонд державного майна України передав вказаному товариству (колишня назва - ПРАТ "Кримський титан") цілісний майновий комплекс в оренду.

Після закінчення терміну договору оренди Фонд повідомив "Кримський титан" про небажання продовжувати його дію у зв'язку з намірами держави самостійно використовувати власне майно. Надалі майно комбінату закріплене за державним підприємством "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

ПРАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" намагався зобов'язати Фонд держмайна передати майно Гзк комерційній структурі на новий термін, у зв'язку з чим подав відповідний позов.

Судами першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позову товариства було відмовлено.

Однак ПРАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" оскаржив судові рішення у Вищому господарському суді України.

Суд касаційної інстанції 28 травня, погодившись з доводами ГПУ, в задоволенні скарги відмовив, а судові рішення залишив без змін.