ua en ru

Суд заарештував цінні папери та корпоративні права медіахолдингу Курченка

Суд заарештував цінні папери та корпоративні права медіахолдингу Курченка Фото: суд продовжує арештовувати активи Курченка (metalist.ua)

Також заарештовано частину нерухомості та права на інтелектуальну власність

Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частина нерухомого майна бізнесмена-втікача часів екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка. Про це свідчить рішення суду, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі.

Як випливає з матеріалів суду, група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом, клопотали про арешт коштів компанії "Український медіа-холдинг", кінцевим бенефіціаром якої є згаданий бізнесмен.

Своє клопотання правоохоронці мотивували тим, що зазначені активи можуть бути долучені до речовим доказам, оскільки у слідства є всі підстави стверджувати, що ці кошти і все, що на них було придбано, отримано незаконним шляхом. Крім того, обвинувачі заявили, що факт погашення 160 млн доларів кредиту, наданого державним "Укрексімбанком" однієї з компаній холдингу, є нічим іншим як фактом легалізації незаконно отриманих коштів.

Крім того, слідчі вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведеності їх незаконного походження, вони підлягають процедурі спецконфискации.

Суд, вивчивши надані правоохоронцями документи, задовольнив клопотання слідчих і прокурорів ГПУ і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

Відзначимо, що в "Український медіа-холдинг" входить безліч видань і телеканалів, зокрема, "Кореспондент", "Комсомольская правда в Україні" і телеканал "МІ".

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відреагувала на заяву екс-регіонала-втікача Сергія Курченка про купівлю у президента України Петра Порошенка медіа-холдингу UMH group за 400 млн доларів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ вже перевіряє цю інформацію.