ua en ru

Країни G7 домовилися про можливе посилення санкції проти РФ

Країни G7 домовилися про можливе посилення санкції проти РФ Фото: Велика сімка (G7)

Санкції посилять в разі погіршення ситуації на Донбасі

Країни "Великої сімки" (G7) посилять санкції проти Російської Федерації (РФ), якщо ситуація в Україні погіршиться, передає агентство DPA з посиланням на офіційних учасників саміту G7, який проходить в Баварських Альпах.

Як заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні саміту в інтерв'ю ARD, Захід продовжує пов'язувати можливе продовження санкцій проти Росії з виконанням мінських угод, підписаних в лютому цього року. Також в інтерв'ю телеканалу zdf на саміті лідерів, Меркель підкреслила, що санкції не є самоціллю і без них можна буде обійтися в тому випадку, якщо буде вирішена проблема, "коли не буде умов, при яких вони були введені".

Аналогічну спільну заяву Меркель зробила спільно з Президентом США Бараком Обамою. На їхню думку, санкції проти Росії повинні діяти до повного виконання мінських угод. "Лідери двох країн обговорили кризу в Україні і зійшлися на тому, що тривалість дії санкцій повинна бути чітко пов'язана з повним виконанням Росією мінських угод і повагою до суверенітету України", - йдеться в заяві Білого дому.

При цьому пізніше в Кремлі прокоментували заяви учасників саміту. Прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що заяви щодо санкцій не є "новими тезами". "Звернули увагу на лінію пов'язання санкционных справ з виконанням Росією мінських домовленостей. Тут ми теж неодноразово підкреслювали, що має сенс почитати і освіжити в пам'яті ці домовленості, щоб зрозуміти, хто повинен їх виконувати. Поки ми не чули закликів до тих, хто повинен їх виконувати", - заявив Пєсков.