ua en ru

В Станиці Луганській знешкоджені радіокеровані фугаси

В Станиці Луганській знешкоджені радіокеровані фугаси Радіокерований фугас, виявлений на трасі Ізюм-Слов'янськ в травні 2014 р

В Станиці Луганській українські сапери знешкодили 2 радіокерованих фугаси, які було закладено на узбіччі автодороги. Про це заявив голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"Обидва фугаси виявилися радіокерованими, а їх антени виведені і приєднані до дерев. Заклали вибухівку розвідувально-диверсійні групи бойовиків, непомітно перетнули лінію розмежування вогню й чекали слушного моменту для підриву", - заявив Москаль.

Повідомляється, що вибухівка була захована на узбіччі автодороги, яка веде від Щастя до Станиці Луганської.

"По цій дорозі часто рухаються представники влади та українська військова техніка, проти яких і був спланований диверсійний акт. До речі, в середині січня саме таким способом в цій же місцевості підірвали український військовий "Урал", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За словами Москаля, сапери знешкодили фугаси і ретельно перевірили сусідні ділянки автодороги. Більше вибухівки не виявлено.

Крім того, 27 березня на околиці Лисичанська Луганської обл. за 150 м від блокпоста українських силовиків виявлений касетний заряд з системи залпового вогню "Смерч", який був випущений під час активних бойових дій і не вибухнув. Знешкодженням заряду займаються сапери, місцевість оточено силовиками.

Нагадаємо, в Луганській обл. на розтяжці підірвався український військовий.