ua en ru

США можуть надати українським військовим безпечні засоби зв'язку

США можуть надати українським військовим безпечні засоби зв'язку Член Палати представників Конгресу США від штату Техас Вільям Мак Торнберрі

США можуть надати українським військовим у зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях безпечні засоби зв'язку. Про це на брифінгу в Києві заявив член Палати представників Конгресу США від штату Техас, голова комітету з питань збройних сил Вільям Мак Торнберрі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це одна з прохань, яку офіційні особи України просили у нас - безпечні засоби зв'язку для того, щоб краще можна було б між собою спілкуватися на сході. Беззастережно, США може забезпечити безпечними видами зв'язку, і це один із видів допомоги, який ми можемо надати в майбутньому. Така допомога допоможе українським військовим, а також силам безпеки працювати по всій території країни", - зазначив Торнберрі.

За його словами, в Конгресі та Сенаті США тривають дискусії щодо надання Україні летального озброєння.

"Я вважаю, що Президент (Барак Обама - ред.) ще не вирішив - чи підтримує він надання додаткової летальної оборонної допомоги. Але, я вважаю, що є достатньо підтримки на цей рахунок в Конгресі, а також в Сенаті для того, щоб надати таку допомогу. Ці дискусії тривають", - підкреслив Торнберрі.

Він також зазначив, що в США ведуться переговори щодо посилення санкцій проти Росії.

"Безумовно, ведуться переговори про посилення санкцій проти Росії, але для того, щоб вони були ефективними, необхідно це робити разом з Європою... Якщо ми й далі будемо бачити порушення положень мінських домовленостей, то, безумовно, США, швидше за все, будуть посилювати ці санкції проти Росії, і я не думаю, що це буде проблемою", - додав Торнберрі.

Нагадаємо, раніше конгресмен назвав українське питання одним з найважливіших в США.