ua en ru

Центр Києва стане пішохідною зоною, - голова КМДА

Голова Київської державної адміністрації Володимир Бондаренко обіцяє провести серйозну ревізію хаотичної забудови столиці і зробити центральну частину Києва пішохідною зоною. Про це він повідомив в ході засідання Дискусійного клубу при Міжнародній академії управління персоналом (МАУП).

"Сьогодні в Києві багато проблем. В останнє десятиліття нашу столицю хаотично забудовували і ділили. Безжально порушували Генеральний план Києва, незаконно привласнювали будівлі і земельні ділянки. Тепер ми працюємо в зворотному напрямку. Шляхом судових рішень повертаємо все те, що було розграбовано за ці роки", - зазначив голова КМДА.

Бондаренко додав, що збирається змінити ставлення до столиці України. При цьому підкреслив, що центральна частина Києва має стати пішохідною, арку Дружби народів треба знести, а на її місці побудувати церкву, яка там колись розташовувалася.

"Я б хотів, щоб молодь у Києві сьогодні отримала абсолютно інші умови культурного життя. Вважаю, що Будинок профспілок теж потрібно знести, оскільки будівля перебуває в аварійному стані. Центр міста повинен стати культурною зоною. Там потрібно створити умови для молодого покоління. Повинен бути доступ до WI-FI і все те, що потрібно молоді", - заявив політик.

При цьому градоначальник підкреслив, що центр Києва має бути не місцем розваг, а історичним і культурним меморіалом. "Жодних танцювальних майданчиків, "йолок" і всього іншого на землі, залитій кров'ю, не буде. Я думаю, що всі розуміють, що це святе місце і там буде Меморіал пам'яті "Небесної сотні", - підкреслив Бондаренко.

Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП) була створена в 1989 році як недержавний вищий навчальний та науково-дослідний заклад. При МАУП вже кілька років працює Дискусійний клуб, куди для діалогу зі студентами та педагогічним складом приходять політики, фінансисти, менеджери, вчені, соціологи, юристи і т.д.