ua en ru

Суркіс готовий надати підтримку ФФУ в питанні проведення матчу Україна - Польща в Харкові

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс заявив, що готовий підтримку Федерації футболу України (ФФУ) у тому, щоб матч національних збірних України і Польщі в Харкові пройшов при повних трибунах. Про це заявив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс по телефону в ефірі програми "Шустер LIVE" на телеканалі "Інтер".

"Рішення ФІФА, з одного боку, застало нас зненацька, а з іншого - ми бачимо очевидні факти порушень, певні тенденції, які сьогодні знаходяться під мікроскопом ФІФА і УЄФА", - зазначив Суркіс.

Він підкреслив, що "певним людям" у Федерації футболу України, відповідальним за забезпечення юридичної підтримки, в тому числі і у вирішенні тих явищ, які відбулися на стадіоні "Львів Арена", варто було б звернутися за консультацією, "замість того, щоб махати гаслами".

"В результаті ми сьогодні отримали рішення, яке фактично позбавляє нашу збірну підтримки десятків тисяч вболівальників на стадіоні в Харкові на фінішній прямій у боротьбі за право поїхати на чемпіонат світу в Бразилію. Я, зі свого боку, безумовно, готовий надати підтримку національної асоціації, якщо вона в такій зацікавлена", - зазначив Суркіс.

ФІФА покарала збірну України за поведінку вболівальників під час матчу відбору Чемпіонату світу проти Сан-Марино у Львові. Наступний відбірковий матч в Харкові збірна України проведе без глядачів. Крім того, наша федерація оштрафована на 45 тис. франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участю національної збірної до 2018 р. включно.