ua en ru

Ліга Європи: "Чорноморець" вийшов у наступний етап

У матчі Ліги Європи одеський "Чорноморець" зумів пройти молдавську "Дачію". Правда, "моряки" програли в Кишиневі 2:1, що дуже турбує перед наступним етапом.

У матчі Ліги Європи одеський "Чорноморець" зумів пройти молдавську "Дачію". Правда, "моряки" програли в Кишиневі 2:1, що дуже турбує перед наступним етапом.

Читайте також: Жеребкування Ліги Європи: "Чорноморець" і "Металург" дізналися імена суперників

Дачія - Чорноморець 2:1 (Перший матч 0:2)
Голи
: Орловський, 45+3, Орбу, 64 - Гай, 26
Дачія: Матюгін, Огада, Орловський (Павлов, 50), Илеску, Посмак, Соппо, Орбу (Одия, 76), Михайлов, Кркотич, Столеру (Барахоєв, 63), Овсянніков
Чорноморець: Безотосний, Кутас, Бергер, Фонтанелло, Сантана, Гай (Валєєв, 75), Бобко, Рієра (Бакай, 46), Антонов, Джедже, Самодін (Діденко, 68)

Щоб потрапити у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи, підопічним Романа Григорчука залишалося зробити півсправи.
Однак перемога одеситів у першому матчі з переконливим рахунком 2:0 не увігнала "Дачію" у відчай. І головний тренер молдавської команди, і її спонсор навперебій заявляли: "Чорноморець" не така вже й сильна команда, тому у цій парі ще нічого не вирішено. Для Романа Григорчука і його хлопців найкращим аргументом була б нова перемога - цього разу на полі суперника, у Кишиневі. Але - не склалося.

Команди розпочали дуже активно, обмінявшись на 2-ій хвилині небезпечними ударами. Постріл Самодіна був невлучним, а на удар Кркотіча зреагував Безотосний. Під кінець першої десятихвилинки перевага "Чорноморця" стала вимальовуватися дуже чітко. Одесити контролюють м'яч, а Рієра ще й пробив небезпечно на 7-ій хвилині. "Дачію" врятувала реакція Матюгіна.

А на 26-ій хвилині Олексій Гай без роздумів пробив з кута карного майданчика, і цього разу кіпер "Дачії" був безсилий - 0:1. Після цього гра господарів узагалі розклеїлася - їм було потрібно забивати аж чотири голи, що, зважаючи на стан справ, звучало надто фантастично. І все ж "Дачія" забила ще до перерви. Михальов подав зі штрафного, Орліковський відгукнувся на пас - 1:1.

Після перерви молдавани пішли в атаку, проте гра в пас не клеїлася. Радше Антонов мав шанс забити - м'яч після удару форварда "Чорноморця" просвистів поруч зі стійкою. Та одесити не вперше піймалися на тому, що в якийсь момент дозволяли собі розслабитися. Банальна подача з правого флангу зустріла голову Орбу - 2:1. Одразу ж Антонов міг зрівнювати, проте його кручений удар потягнув Матюгін. Відповідь "Дачії" на 69-й хвилині - і ледь не сивіють вже одесити. Це Барахоєв мав супершанс забити третій, але Безотосний реагує, рятуючи честь Одеси.

Після такого шквалу настало затишшя. Команда Григорчука вміло збила темп тривалим перепасовуванням, змушуючи господарів метушитися і нервувати. На 85-ій хвилині знову не поталанило Антонову. Новоспечений одесит пробивав головою з лінії воротарського, але... не влучив у рамку. Холоднокровність зрадила не лише Антонова, а й керманича "Дачії". Негреску побачив перед собою червону картку і залишив свою команду без підказок на фінальні хвилини матчу.

У підсумку Одеса таки втримала рахунок без змін. Антонов і Ко йдуть далі, проте з "Црвеною Звездою" (а сумніву в тому, що серби пройдуть у 3-ій раунд, практично немає), буде ще важче, ніж із "Дачією". Є над чим замислитись.

Використані матеріали каналу 24